Sept 30, 2015

Latest country review by Ambassador of Finland to Pakistan (in Finnish)

Pakistanin talous kehittyy edelleen myönteisesti, sanoo tuoreessa maakatsauksessaan Rauli Suikkanen, Suomen Pakistanin suurlähettiläs.

Suomen vienti Pakistaniin on lisääntynyt 32 % vuonna 2014 ja tuonti 17 %. Kokonaiskauppavaihto on edelleen vaatimatonta, eli yhteensä n. 100 miljoonaa Euroa. Pakistanin myönteinen talouskehitys tulee tarjoamaan merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, joiden kiinnostus on ollut kasvavaa.

Maan taloudellisen kehityksen arvioidaan jatkuvan myönteisenä myös vuoden 2016 aikana ja kasvun kohoavan n. 5.5 %:iin. Talouskasvua tukee erityisesti palvelu- ja rakennussektoreiden myönteinen kehitys ja öljyn hinnan pysyminen alhaalla. Inflaatio on vuoden 2015 aikana ollut ennätyksellisen alhainen, vain 3.2 %. Pankkisektorin indikaattorit ovat olleet myönteisiä ja kannattavuus hyvä. Karachin pörssi on ollut eräs maailman tuottavimmista viimeisen vuoden aikana.

Kiina-Pakistan talouskäytävän (China-Pakistan Economic Corridor/CPEC) toteutus on jatkunut. Kiina suunnittelee jopa USD 44 miljardin investointeja teihin, rautateihin ja energian tuotantoon seuraavien 10–15 vuoden aikana.

Lue koko katsaus: Pakistan katsaus Rauli Suikkanen 30.09.2015